lördag 24 september 2011

Hösten är här

Hösten har en underlig påverkan på människor. Sommaren har flytt med sina varma härliga dagar som bara gör att badplatsen eller havet kändes som ett måste. Den blomprakt som sommaren för med sig börjar sakta tyna bort och i stället för gräsmattans inbjudande gröna lummighet är där de fallna lövens mångfald. Hör du till dem som tycker att livet känns tristare i hösttid? Du är inte ensam. 
Kanske kan årstiderna symbolisera livet. Våren är livets begynnelse där allting knoppas och gror för att övergå i sommar som kan sägas vara den produktiva delen av livet. Du träffar din tillkommande, många skaffar barn och familj, barnen flyttar hemifrån och skaffar egna familjer. Helt plötsligt har du nått livets höst och du inser att tiden som är kvar är ändlig.


Men hösten som årstid liksom livets höst kan vara fantastiskt. Hösten med sina färger där många lövträd står i sin absoluta praktfullhet. Klara dagar med hög luft inbjuder till långa promenader och svamp- och bärplockning. Livets höst kan också vara fantastisk där kraven på dig som människa börjar minska och tid blir över att odla de där som aldrig hanns under tidigare år.

Viktigt är då att du ser till att du får i dig tillräckligt med näring och vitaminer för att klara den annalkande vintern. Se till att du har D-vitamin av hög kvalitet och tillräcklig styrka hemma för att kompensera förlusten av sol när vi nu går in i den mörka årstiden. Holistic har tagit fram en speciell D3 vitamin som verkligen kan rekommenderas. En läkare som jag känner rekommenderar höga doser av just Holistics  D3 vitamin. 

Holistic D3 innehåller 2 000 IE och han tar  5 st per dag alltså 10 000 IE för att vara på den säkra sidan. D3-vitamin har enligt Bertil Wosk positiv påverkan på krämpor som benskörhet, muskelförtvining, diabetes, fetma, hjärtsjukdomar, cancer. Mer om detta finns att läsa här.
Du hittar Kroppsrikes D3-vitamin här. Så ett gott tips är att du ser till att ha D3 vitamin hemma och ta en rejäl dos varje dag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar